Over Daguitstap Oostende

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

23 mrt

Daguitstap Oostende

Daguitstap Oostende

Zaterdag 23 maart 2024

 

zaterdag 23 maart 2024 om 10:00 uur

 We gaan naar zee!

In de voormiddag brengen we een bezoek aan De Oesterput, de enige echte Belgische oesterkwekerij. Tijdens de rondleiding worden we ondergedompeld in de wereld van de oestercultuur en een degustatie van de 'Ostendaises' zal zeker niet ontbreken.

Wie Oostende zegt, denkt onmiddellijk aan James Ensor.  75 jaar na zijn overlijden wordt er met het Ensorjaar een eerbetoon gebracht aan deze Belgische grootmeester.

Mu.Zee trapt het feestjaar af met de verrassende tentoonstelling Rose, Rose, Rose à mes yeux - James Ensor en het stilleven in België van 1830 tot 1930 waarin voor het eerst de focus helemaal ligt op de stillevens van deze kunstenaar. In de namiddag hebben we een gids gereserveerd voor een bezoek aan deze niet te missen tentoonstelling.

Programma :

9.55 uur: samenkomst in Oostende aan De Oesterput (Schietbaanstraat 84, 8400 Oostende) Parkeren kan in de omliggende straten, de Sergeant De Bruynestraat bv. is om de hoek en heeft veel parkeermogelijkheid. De verplaatsing naar Oostende gebeurt dus met eigen vervoer of carpooling. Aarzel niet om ons te contacteren om af te spreken.

10.00 uur: Bezoek aan de enige Belgische oesterkwekerij.
Je komt alles te weten over de “Ostendaises” tijdens een rondleiding waar je volledig wordt ondergedompeld in de wereld van oesters. Deze rondleiding gaat grotendeels buiten door, enkel bij storm- of regenweer is er een backupplan aan de hand van een presentatie binnen.

12.00 uur: degustatie van de enige echte Ostendaises met bijpassend glaasje gevolgd door een lunch in de seafoodbar (voorgerecht en hoofdgerecht + glaasje wijn en water)

14.30 uur: verplaatsing naar Mu.Zee, Romestraat 11, ruime parkeermogelijkheid aan het station of in de omgeving van het museum.

16uur: gegidst bezoek aan de tentoonstelling  Rose,Rose,Rose à mes yeux-James Ensor en het stilleven in België van 1830 tot 1930

Een vijftigtal stillevens van Ensor vormen de ruggengraat voor een overzicht van het stilleven in België tussen 1830 en 1930. De tentoonstelling biedt een overzicht van de 19e-eeuwse, academische, decoratieve traditie vanaf David De Noter tot Frans Mortelmans, met vele vergeten maar zeer vakkundige en in hun tijd succesvolle schilders, en met bijzondere aandacht voor geheel vergeten vrouwelijke schilders zoals Alice Ronner en Georgette Meunier.

17.30 uur: einde bezoek

 

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 80,00
Standaard € 85,00

In de prijs is de rondleiding, toegangsgelden, gidsen en lunch in begrepen.

Inschrijven voor 15 maart 2024 via mail naar davidsfondsninove@gmail.com of telefonisch 0472 42 85 25 (Marleen) met vermelding van aantal deelnemers. 

Opgelet het aantal deelnemers is beperkt.

Deelname is definitief bij betaling op rek. BE65 0010 9973 7495 van Davidsfonds Ninove

Labels: ActiviteitBezoek met gids